תזונה קלינית - 2015

עדכוני מחקרים

צריכת פירות הדר עשויה להעלות את הסיכון למלנומה ממאירה עורית
צריכת פירות הדר עשויה להעלות את הסיכון למלנומה ממאירה עורית.
 
פירות הדר עשירים בחומרים בעלי תכונה פוטוקרצינוגנית בשם פסורלן psoralens ובתוצריהם פורנוקומארינים furocoumarins.
 
המחקר כלל נתוני צריכת מזון לגבי 63810 נשים שהשתתפו במחקר בריאות האחיות Nurses' Health Study  בשנים 2010 – 1984  ונתונים לגבי - 41622 גברים שהשתתפו במחקר
 Health Professionals Follow-up Study  בשנים 2010 - 1986. מקרי מלנומה זוהו באמצעות דיווח עצמי ואושרו לאחר בדיקה רפואית.
 
במשך 24 עד 26 שנים תועדו 1,840 מקרי מלנומה. לאחר התאמה ותקנון לגורמי סיכון מרובים, נמצא שצריכה של לפחות 1.6 מנות פרי הדר ביום גורמת לעליה בסיכון של 36% ללקות במלנומה, בהשוואה לצריכת פירות הדר בכמות קטנה יותר.
 
על פי הממצאים מבין כל פירות ההדר, הקשר הסטטיסטי המובהק ביותר שנמצא היה לגבי צריכת אשכוליות – יותר משלוש מנות בשבוע. עם זאת, ציינו החוקרים כי יש צורך בחקירה נוספת כדי לאשר את הממצאים שלהם ולחקור את ההשלכות הבריאותיות הנלוות.
 
 
 
Wu S, Han J, Feskanich D, Cho E, Stampfer MJ, Willett WC, Qureshi AA. Citrus Consumption and Risk of Cutaneous Malignant Melanoma. J Clin Oncol. 2015 Jun.
לפגישת היכרות ללא
התחייבות וללא תשלום

 
עדכונים בנושא תזונה, תזונת ספורט, פעילות גופנית ואורח חיים בריא.