תזונה קלינית
- 2012

עדכוני מחקרים

צריכה נמוכה של סיבים תזונתיים  קשורה לנוקשות העורק הראשי: מחקר אמסטרדם, גדילה ובריאות,  מחקר עוקבה אורכי.
רקע: צריכת סיבים תזונתיים קשורה לסיכון נמוך יותר למחלות לב וכלי דם. קשר להשפעת צריכת סיבים על קשיות העורקים אינו ידוע. כל קשר כזה יכול להסביר, לפחות חלקית, את השפעת צריכת סיבים על הלב.
 
מטרה: בדיקה האם צריכה נמוכה של סיבים (ומזונות עשירים בסיבים תזונתיים) לאורך כל החיים (כלומר, מגיל ההתבגרות לבגרות) קשורה עם קשיות העורקים בבגרות.
 
מודל: מחקר עוקבה אורכי בין 373 המשתתפים אשר הצריכה התזונתית הוערכה בגילאים  13-36, הערכות קשיות של 3 עורקים גדולים (אולטרסאונד) בוצעה בגיל 36.
 
תוצאות: לאחר תקנון למין, גובה, צריכת האנרגיה, ומשתנים אחרים של סגנון החיים, נמצא כי בנבדקים עם כלי דם נוקשים יותר,  צריכת הסיבים הייתה נמוכה בהשוואה לנבדים עם אלסטיות גבוהה יותר של כלי דם. 
ממצאים נוספים, נבדקים עם עורקים נוקשים יותר התאפיינו בצריכה נמוכה יותר של פירות, ירקות, דגנים מלאים. הקשר בין מזונות אלו הוא תכולת הסיבים התזונתיים.
 
מסקנות: צריכת נמוכה של סיבים תזונתיים מגיל צעיר ועד לבגרות קשורה לנוקשות העורקים הראשיים. קידום צריכת מזונות עשירים בסיבים בקרב צעירים עשויים להציע אמצעי כדי למנוע התקשות עורקים מואצת בבגרות ומניעה אפשרית של מחלות לב וכלי דם.
 
  
Roel JJ van de Laar, Coen DA Stehouwer, et al.  Lower lifetime dietary fiber intake is associated with carotid artery stiffness: the Amsterdam Growth and Health Longitudinal Study. Am J Clin Nutr 2012 96: 14-23.
לפגישת היכרות ללא
התחייבות וללא תשלום

 
עדכונים בנושא תזונה, תזונת ספורט, פעילות גופנית ואורח חיים בריא.