•  2 בצלים בינוניים קצוצים  קלופים -  220 גרם ליחידה.
•  8 גזרים מגורדים על פומפיה גסה  - 70 ליחידה.
•  4 ביצים גדולות.
•  כוס פטרוזיליה קצוצה – 40 גרם קצוץ.
•  2 כפות שמן זית.
•  רבע כפית מלח.
•  פלפל שחור קמצוץ. 
מצרכים
אופן הכנה
לחמם סיר על אש גבוהה, להוסיף השמן והבצל הקצוץ  ולטגן כ 7-10 דקות עד שיזהיב. להוסיף את הגזרים, לכסות הסיר ולאדות יחדיו על אש בינונית כ – 5-7 דקות עד לריכוך הגזר ולהוריד מהאש, להסיר המכסה ולהמתין כ 10 דקות שיתקרר.

להעביר לכלי אחר את תכולת הסיר.

להוסיף את הפטרוזיליה, הביצים, המלח והפלפל השחור ולערבב לכדי עיסה, 
לחמם את התנור לחום של 180 מעלות.

להעביר את העיסה לתבנית ולאפות בחום של 180 מעלות עד להשחמה.
המתכון מתאים להכנת 8 מנות. 

בתאבון.
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 120 קק"ל.
פחמימות: 10.2 גר'.
חלבונים: 5.9 גר'.
שומנים: 6.1 גר'.
מנה מחושבת כ - 
1/2 מנת פחמימה, 
מנת שומן. 

 
רכיב   כמות כללית כמות למנה
קלוריות   957.00 119.63
פחמימות ('גר) 82.00 10.25
סיבים ('גר) 22.08 2.76
חלבונים ('גר) 47.30 5.91
שומנים ('גר) 48.90 6.11
שומן חד בלתי רווי ('גר) 25.28 3.16
שומן רב בלתי רווי ('גר) 5.90 0.74
שומן רווי ('גר) 11.38 1.42
נתרן ( מ"ג ) 1781.40 222.68
אשלגן ( מ"ג ) 2758.30 344.79
סידן ( מ"ג ) 386.10 48.26
ברזל ( מ"ג ) 9.76 1.22
מגנזיום ( מ"ג ) 157.32 19.67
אבץ ( מ"ג ) 4.96 0.62
זרחן ( מ"ג ) 830.10 103.76
ויטמין C ( מ"ג ) 119.36 14.92
ויטמין B1  ( מ"ג ) 0.81 0.10
ויטמין B2 ( מ"ג ) 1.88 0.24
ויטמין B3 ( מ"ג ) 6.26 0.78
ויטמין B6 ( מ"ג ) 1.47 0.18
ויטמין E ( מ"ג ) 8.90 1.11
ויטמין B12 ( מ"ג ) 2.30 0.29
חומצה פולית ( מק"ג ) 277.45 34.68
ויטמין A ( מק"ג ) 3921.99 490.25
בטא קרוטן ( מק"ג ) 15960.80 1995.10
 
בתאבון.

מתכונים

פשטידת גזר













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!
לפגישת היכרות ללא
התחייבות וללא תשלום