Facebook

פשטידת פטריות וגבינות

מתכונים

לאוהבי הפטריות, אחת הפשטידות המומלצות. מתאימה לתהליך ירידה במשקל וחיטוב הגוף, לסוכרתיים ולספורטאים אשר רוצים לגוון את מנות החלבון בתפריט שלהם. המתכון נטול גלוטן. 

מתכון פשוט להכנה.
טיפ - כאשר הפשטידה יוצאת מהתנור, אל תתפתו לאכול אותה מיד - תנו לה את הזמן להתקרר ולקבל מרקם מוצק יותר. 
מצרכים                                                                                   
 
 
•  2 חבילות פטריות שמפיניון – סך 440 גרם.
•  4 קישואים בינוני – סך 575 גרם.
•  בצל בינוני – 150 גרם.
•  חבילת פטה כבשים 5% - 250 גרם.
•  גביע קוטג'' 5% - 250 גרם.
•  2 ביצים.
•  כף שמן זית.
•  ¼ כפית פפריקה חריפה.
•  ¼ כפית פלפל שחור גרוס.



אופן הכנה                                                                               
 
 
מחממים מראש את התנור על 180 מעלות.
חותכים את הבצל לטבעות דקות ומפרידים בניהם.  שמים במחבת גדולה שמן ומטגנים על אש גבוהה 1-2 דקות עד הזהבה.
חותכים את הפטריות לרצועות דקות ומוסיפים לטיגון כ 12-15 דקות עד אשר הפטריות התרככו עד הזהבה.
מניחים את המחבת בצד ל כ- 5 דקות ובינתיים...

את הקישואים מגרדים בפומפייה ומניחים בכלי עמוק. מוסיפים לכלי את כל שאר הרכיבים, כולל הבצל והפטריות, מערבבים לכדי עיסה.
בתבנית חד פעמית בגודל בינוני – מניחים את העיסה ומשטחים ( מומלץ בכך שטוחה מעץ ).

מניחים בתנור למשך כשעה. מוציאים מהתנור,
למי שנשארו נוזלים בתבנית- מחוררים כ 5-7 חורים בתחתית התבנית ומחזירים לתנור למשך כ 5-7 דקות עד אשר הנוזלים הצטמצמו.
אפשר להגיש חם, אך מומלץ להגיש קר, או לפחות כעבור שעתיים.

המתכון מתאים להכנת 6 מנות.
ניתוח תזונתי למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 170 קק"ל.
פחמימות: 10 גר'.
חלבונים: 16.5 גר'.
שומנים: 7 גר'.
מנה מחושבת כ - 
3/4 מנת פחמימה,
3/4 מנת חלבון

1.5 מנת שומן.
בתאבון