•  קמח מצה – 90 גר'.
•  אבקת קקאו – 50 גר'.
•  טחינה גולמית – 100 גר'
•  סילאן – 150 גר'.
•  אגוזי פקאן טחונים – 60 גר'.
•  סוכר חום – 30 גר'.
•  חצי כוס חלב שקדים.
•  קוקוס טחון – 5 גר'. 

 
מצרכים
מחממים מראש תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.

טוחנים את אגוזי הפקאן - לא דק מדי, על מנת שנוכל להרגיש את מרקמם בעוגיות.
מכניסים לקערה את כל המרכיבים, מלבד הקוקוס ומערבבים עד שמגיעים לתערובת אחידה.
הבצק המתקבל אמור להיות קשה לערבוב.
מכינים תבנית אפיה עם נייר אפיה מוברש במעט שמן.
יוצרים כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ מניחים אותם על תבנית האפיה ומשטחים אותם לצורת עוגיה.
 
מכניסים לתנור לכ – 12 דקות, במידה והעוגיות אינן מוכנות תכניסו אותן לתנור למשך דקה נוספת ותבדקו שוב. שימו לב צבען של העוגיות חום כהה כך שיהיה לכם קשה להבחין במידת העשייה שלהן או במידה ויישרפו.
 
המתכון מתאים להכנת 40 יחידות.
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 53 קק"ל.
פחמימות: 6.2 גר'.
חלבונים: 1.2 גר'.
שומנים: 2.7 גר'.
מנה מחושבת כ - 
½ מנת פחמימה,
½ מנת שומן.
בתאבון

מתכונים

עוגיות קקאו ופקאן, טבעוניות כשרות
לפסח













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!