• פרגיות – 500 גרם.
• ניוקי – חבילה – 500 גרם.
• פטרוזיליה – טרייה/ 2  קוביות טיבולית -  10 גרם.
• שמיר טרי / 1 קוביית טיבולית – 5 גרם.
• בזיליקום טרי / 1 קוביית טיבולית – 5 גרם.
• 3 שיני שום – 12 גרם ( 4 גרם ליח' ).
• 1 כפית אורגנו.
• טימין – 2 ענפים.

 
מצרכים
אופן הכנה
הכנת הניוקי: לפי הוראות הכנה – מרתיחים 3/4 סיר במים, מכניסים את הניוקי למשך כ 5 דקות עד אשר צף . מסננים ומניחים בצד.

הכנת הפרגית: חותכים את הפרגית לקוביות קטנות. את הפטרוזיליה, השמיר והבזיליקום קוצצים. מחממים מחבת ווק, מרססים תרסיס שמן, מניחים את הפרגית ואת כל רכיבי הטיבול: פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, שום, אורגנו, טימין. מערבבים את הפרגית למשך כ 7-12 דקות כל הזמן. כאשר הפרגית בצבע זהוב- חום ( לפי מידת העשייה הרצויה ) מוציאים ומניחים בצד.

מנקים את המחבת ווק קלות באמצעות נייר סופג. מרססים את מחבת הווק בשמן ומניחים את הניוקי למשך כ 5 דקות ומערבבים מדי פעם עד שהניוקי מקבל מראה קריספי בגוון זהוב.
מוסיפים למחבת הווק את הפרגית לניוקי, מערבבים כ דקה- שתי דקות ומגישים חם.

המתכון מתאים להכנת 4 מנות.

 
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 386 קק"ל.
פחמימות: 44 גר'.
חלבונים: 41.7 גר'.
שומנים: 4.8 גר'.
מנה מחושבת כ - 
3 מנות פחמימה,
2 מנות חלבון
מנת שומן.

מתכונים

פרגיות עם ניוקי













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!