• 1/4  קילו קמח מלא סוגת.
• 1/4 קילו קמח רב תכליתי סוגת.
• 1 כף שמרים יבשים – 11 גרם.
• 1/4 כוס שמן זית.
• 2 ביצים S ( + ביצה למריחת הלחמניות )
• 1 כף סוכר – 11 גר'.
• 1/2 כף מלח – 6 גר'.
• חופן אגוזי מלך – 20 גר'.
• חופן גרעיני לחמנייה - 30 גר'.
• 1 כף פרג – 20 גר'.
• 1.5 כוסות מים.

 
מצרכים
אופן הכנה
לישה במיקסר:
מערבבים את שני סוגי הקמחים והשמרים ולשים אותם עם וו לישה במיקסר, תוך כדי הוספת המים באופן איטי.
לאחר הוספת המים, תוך כדי הלישה, יש להוסיף את 2 ביצים, שמן, אגוזים, גרעיני חמנייה, פרג, סוכר והמלח.
סה"כ זמן לישה - 10 דקות.

כלי פלסטיק:
 מניחים בכלי פלסטיק עמוק את הבצק ומכסים עם מגבת מטבח למשך שעה.

תבנית אפייה:
מפרידים את הבצק ל 14 יחידות, כל יחידה כ- 70 גרם. כל יחידה מגלגלים ויוצרים עיגול ומניחים על נייר אפיה. 
מכסים את תבנית האפייה במגבת מטבח להתפחה נוספת למשך שעה.
אפייה בתנור:
למרוח את יחידות הבצק בביצה ולפזר מעט גרגירי פרג על כל אחת.
להכניס את התבנית לאפיה בתנור שחומם מראש למשך חצי שעה על חום של 150 מעלות.


המתכון מתאים להכנת 14 מנות אישיות. 
 
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 185 קק"ל.
פחמימות: 28 גר'.
חלבונים: 6.67 גר'.
שומנים: 6.2 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה,
מנת שומן.

מתכונים

הלחמניות של רוזאנג'לה













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!