Facebook

מרק עדשים ירוקות

מתכונים

מלבד הערך התזונתי הגבוה של העדשים, המרק עשיר בטעמו ויהווה מנת פחמימה וגם מנת חלבון כחלק מהתפריט שלכם. המתכון מתאים למטרת: ירידה במשקל, ספורטאים, עלייה במסת השריר. מתאים לטבעונים ונטול גלוטן. 
מצרכים                                                                                   

•  כוס עדשים – 180 גרם.
•  1 בצל גדול – 200 גרם.
•  כף רסק עגבניות.
•  כף שמן זית. 
•  5 שיני שום – 15 גרם.
•  חופן עלי כוסברה – 15 גרם.
•  כף שטוחה תבלין כמון.
•  כפית מלח.
•  ¼ כפית פלפל שחור.
•  ¼ כפית פפריקה אדומה חריפה.
•  4 כוסות מים רותחים.




אופן הכנה                                                                               

להשרות את העדשים בקערת מים במשך כשעתיים.

לקצוץ את הבצל. לחמם סיר גדול על אש גבוהה, להוסיף את כף שמן הזית ולטגן תוך כדי ערבוב את הבצל עד אשר יזהיב כ- 3-5 דקות.

לקצוץ את השום ולהוסיף לסיר, לערבב כ- 2דקות.

להוסיף את העדשים, את רסק עגבניות וכוסות המים. לערבב, להנמיך לאש נמוכה, לכסות את הסיר, למשך כ ½ שעה.

להוסיף את הכמון, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה והכוסברה.

לערבב ולכסות שוב למשך כ 5 דקות.
להסיר מן האש ולהגיש.
 
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
ניתוח תזונתי למנה 
ערכים למנה.
קלוריות: 215 קק"ל.
פחמימות: 33 גר'.
חלבונים: 13.7 גר'.
שומנים: 3.2 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנת פחמימה,
½ מנת שומן. 
בתאבון