Facebook

מרק בצל

מתכונים

הגרסה מופחתת הקלוריות למרק הבצל האהוב. מתאים כפתיח או סיום לארוחה או כמנת ביניים חמימה. המתכון מתאים למטרות ירידה במשקל, סוכרת. נטול גלוטן.  
מצרכים                                                                                   

•  בצל – 600 גר'.
•  שמן זית  - 2 כפות – 20 גר'.
•  קמח לבן – כף שטוחה – 15 גר'.
•  אבקת מרק בצל  - כף – 25 גר'.
•  מלח גס – חצי כפית.
•  פלפל שחור טחון  - חצי כפית.
•  סוכר חום – כפית – 3 גר'.
•  חומץ בלסמי – כף 10 מ"ל.
•  יין לבן – כוס. 




אופן הכנה                                                                               

מקלפים את הבצל, חותכים לפרוסות עבות ומפרידים את השכבות לקבלת טבעות בצל.
מטגנים את הבצל בסיר עם 2 כפות שמן. יש לכסות את הסיר ולטגן עד להשחמה קלה של הבצל.
מוסיפים 1/4 כוס יין לבן וכף קמח לבן  - מערבבים וממשיכים לטגן כ – 10 דקות נוספות.
 
לאחר מכן מוסיפים כליטר מים רותחים מביאים לרתיחה ומוסיפים את שאר הרכיבים.
לאחר הוספת שאר הרכיבים מנמיכים את האש וממשיכים בבישול כ – 30 דקות נוספות.
 
מגישים חם.
 
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
ניתוח תזונתי למנה 
ערכים למנה.
קלוריות: 125 קק"ל.
פחמימות: 18 גר'.
חלבונים: 2.2 גר'.
שומנים: 5 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה,
מנת שומן. 
בתאבון