מלטוז הינו תוצר הפירוק של עמילן – רב סוכר, על ידי עמילאז. בגוף האדם מלטוז מתפרק לשתי מולקולות של גלוקוז על ידי מלטאז, אנזים אשר מצוי ברירי המעי הדק. מקורות תזונתיים המכילים מלטוז הינם זרעים אשר מכילים עמילן אשר מתפרק למלטוז, תפוח אדמה, בטטה, בירה, שמרים. 
 

מושגים

מלטוז - Maltose

לפגישת היכרות ללא
התחייבות וללא תשלום

 












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!
מלטוז הינו דו סוכר המורכב משתי יחידות של החד סוכר גלוקוז. נוסחתו הכימית הינה C12H22O11.