Facebook
כתבות ומאמרים אחרונים באתר
כיום אנשים אשר אינם צוריכם די סיבים ממקור ישיר, פירות, ירקות ודגנים, יכולים לצרוך סיבים אלו באופן עקיף, כתוסף מבודד או כחלק ממוצרים תעשייתיים מועשרי סיבים  כגון: יוגורט, גלידות, דגני בוקר, חטיפי אנרגיה ומיצים. מזונות מועשרים בסיסים לרוב מועשרים בסוג מסוים של סיב תזונתי, לעומת מזונות טבעיים אשר קיימים בהם סוגים 
שונים של סיבים תזונתיים.  
 
מה הם סיבים מבודדים והאם יש להם יתרונות בריאותיים כמו מזונות אשר מכילים סיבים באופן טבעי?  , במאמר זה נענה על השאלה. 
 
 

מהם סיבים מבודדים?                                                                 

סיבים מבודדים מופקים ממזונות עשירים בסיבים כגון: ירקות, פירות ודגנים. דוגמאות לסיבים מבודדים ממזונות שונים כוללים:  אינולין (משורש עולש), פקטין, מתיל צלולוז, פולי דקסטרוז, מלטודקסטרין, סיבי שיבולת שועל וסויה. לסיבים מבודדים עשויים להיות יתרונות בריאותיים. למשל לחלקם פעילות פרה ביוטית  אשר מעוררת את התפתחותם של חיידקים ידידותיים במעי הגס. הסיב אינולין עשוי להגביר את הספיגה של סידן ומגנזיום.  מקור נוסף לסיבים מבודדים הינו ייצורם באופן כימי. 
 
אם נתקלתם במזון עתיר סיבים, אשר אינו אמור להכיל סיבים, כגון: יוגורט או גלידה ( גם לחם לבן ),  רוב הסיכויים שתמצא אחד או יותר מהסיבים המבודדים בתוך רשימת המרכיבים. לעומת זאת, במידה ומצוין בתווית המרכיבים התזונתיים שהמזון מכיל: סובין חיטה, סובין תירס, שיבולת שועל, מדובר בתוספת של סיבים תזונתיים טבעיים. 
 
 

האם למזונות מועשרים בסיבים יש  את אותה ההשפעה כמו למזונות אשר מכילים סיבים תזונתיים באופן טבעי? 

כרגע אין עדיין מספיק מחקרים בתחום על מנת לקבוע כי להוספת סיבים למזון יש אותה השפעה כמו אכילת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים באופן טבעי. 
 
לסיבים תזונתיים שונים יש השפעות פיזיולוגיות שונות, כגון השפעה על תפקוד מערכת העיכול, איזון קצב ספיגת הסוכר אל הדם, ירידה בכמות הכולסטרול בדם והפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. מזונות עתירי סיבים באופן טבעי, מכילים קשת רחבה של סיבים, מסיסים ושאינם מסיסים ומציעים יתרונות בריאותיים מגוונים. 
 
מזונות רבים המועשרים בסיבים מכילים רק סוג אחד של סיבים, אשר עשויה להיות לו השפעה פיזיולוגית מוגבלת. לדוגמא להקלה על עצירות סיבים ממקור שיבולת שועל  או חיטה מלאה יהיו הרבה יותר יעילים מהשימוש במלטודקסטרין, אשר תרומתו לעניין לא תהיה גדולה. פולי דקסטרוז ומלטודקסטרין לא יעזרו למתן את ספיגת הפחמימות אל הדם כמו סיבים מסיסים ממקור תזונתי טבעי. בנוסף, לשימוש בסוג סיב אחד במינון גבוה, עלולות להיות תופעות לוואי כגון גזים ושלשולים.  
 

 
לסיכום:                                                                                    

מזונות מועשרים יכולים לעזור לשפר את צריכת הסיבים הכוללת שלכם, אבל הם נוטים להיות מזונות שאינם מזינים מאוד בדרכים אחרות. מומלץ במידת האפשר לאכול מזונות עשירים בסיבים לא מעובדים - דגנים מלאים, קטניות (שעועית, אפונה, עדשים), ירקות ופירות - המכילים מגוון רחב של סיבים טבעיים וחומרים מזינים מועילים אחרים.
 
 
ההתייחסות בכתבה הינה למלטודקסטרין עמיד. 

כתבות בנושא תזונה

מוצרים מועשרים בסיבים

היוגורט שלכם מכיל סיבים תזונתיים? 
ובכן מדובר בסיבים המוספים למוצר באופן מלאכותי. 
כאשר צריכת הסיבים היומית נשענת ברובה על מזונות המועשרים בסיבים, יש לקחת בחשבון שהרכב הסיבים במזון מועשר שונה ממזונות טבעיים ושלכל סיב תזונתי יש השפעה שונה על מערכת העיכול שלנו ועל בריאותנו.