Facebook
לקטוז עובר פירוק במעי הדק לגלוקוז ולגלקטוז על ידי האנזים לקטאז. לקטאז מיוצר על ידי רירית המעי הדק, כמות הייצור היא שקובעת את יכולת מערכת העיכול לפרק את הלקטוז. בני אדם שונים מבחינת יכולת פירוק הלקטוז, כאשר הגורמים המשפיעים הינם גיל ומוצא.
 


אי סבילות ללקטוז                                                                   

לקטוז שאינו מפורק במעי הדק מגיע למעי הגס, שם עובר הלקטוז פירוק חיידקי. תופעות הלוואי של אי סבילות ללקטוז הינן עודף גזים  - תוצר לוואי של פירוק חיידקי, כאבי בטן ושלשולים עקב השריית לחץ אוסמוטי במעי הגס.
 
אנשים רבים מבלבלים בין אי סבילות ללקטוז לבין אלרגיה למוצרי החלב – לחלבון החלב.
אי סבילות ללקטוז הינה חוסר היכולת ( מלאה או חלקית ) לפרק לקטוז במעי הדק ואילו אלרגיה למוצרי חלב הינה למעשה תגובת מערכת החיסון לחלבוני החלב. בעוד שאי סבילות ללקטוז נפוצה, אלרגיה למוצרי חלב מופיעה בעיקר בשנות הינקות והילדות המוקדמת. כ – 6% - 2 מהילדים מציגים תגבוה אלרגית לחלבון החלב, במבוגרים אלרגיה לחלבון החלב קיימת בשכיחות נמוכה – פחות מחצי אחוז.
 
אי סבילות ללקטוז קיימת בטווח רגישות רחב. ישנם אנשים אשר חווים תופעות לואי גם כאשר כמויות קטנות ביותר של לקטוז נצרכות בתפריט היומי ואילו אחרים אינם מסוגלים לשתות חלב אך מסוגלים לאכול מוצרי חלב כגון גבינות רכות, יוגורט  - אשר מכילים לקטוז. 


לקטוז - Lactose

לקטוז הינו דו סוכר המורכב משני חד סוכרים: גלוקוז וגלקטוז. נוסחתו הכימית הינה C12H22O11.
מקור הלקטוז הינו חלב של יונקים ומכאן שמו – לקטו – חלב והסיומת וז – מסמנת שמדובר בסוכר.
לפגישת היכרות ללא
התחייבות וללא תשלום