•  חצי חבילה של פסטה – אטריות רחבות / 200 גר'.
•  קופסת קוטג' 3% / 250 גר'.
•  קופסת רסק עגבניות / 100 גר'.
•  ראש ברוקולי בינוני – 290 גר'.
•  ¼ כפית מלח.

 
מצרכים
אופן הכנה
הכנת הברוקולי:
לשטוף את הברוקולי בשלמותו. למלא ¾ סיר במים, להביא לרתיחה
מלאה ולהכניס הברוקולי בשלמותו, כאשר התפרחת בתוך המים והגבעול
מופנה כלפי מעלה. להמשיך בישול במצב רתיחה למשך כ- 7דקות.
להעביר את הברוקולי לאמבט מים וקרח, לחכות מעט שיתקרר
 ולחתוך את הפרחים באופן גס.
 
הכנת אטריות הפסטה:
להרתיח כ- 3 ליטר מים בסיר גדול ( אפשר גם להשתמש במים שרתחו בקומקום). לאחר שהמים רתחו
 יש להנמיך את האש ללהבה בינונית, בשלב זה יש להכניס את הפסטה ולבשלה למשך כ- 12 דקות
עד לכדי ריכוך ולסנן.
 
בקערה נפרדת:
לערבב קלות את הפסטה, הקוטג' ורסק העגבניות ביחד.
להוסיף את הברוקולי והמלח ולערבב בעדינות על מנת שהברוקולי לא יאבד את צורתו.
 
אפייה בתנור:
להעביר את תכולת הקערה לתבנית ( רצוי לתבנית פיירקס עגולה ) ולהכניסה לתנור אשר חומם מראש
 ל- 180 מעלות, למשך כ-  25 דקות.
יש להוציא את התבנית, להניחה בצד למשך מספר דקות, על מנת שהלזניה תצטנן ולהגיש.
 
המתכון מתאים להכנת 6 מנות אישיות.
זמן הכנה משוער: כ - 40 דקות.
 
 
טיפ- העברת הברוקולי לאמבט מי קרח תשמר את צבעו  וצורתו.

 
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 187 קק"ל.
פחמימות: 31.6 גר'.
חלבונים: 10.7 גר'.
שומנים: 2.1 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה,
1/2 מנת חלבון.












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!
שלום לכולם, 

מאחלת לכם חג שבועות שמח, דל קלוריות ובריא. שולחת לכם בכיף גדול שני מתכונים שמתאימים לאירוח בשולחן החג.
מאמינה שתקבלו מחמאות. 

קרן סטילאנו, יועצת קולינארית.

מתכונים

לזניה עם ברוקולי וגבינת קוטג'