Facebook

סלט כרוב מבושל בטעם חמצמץ מתקתק בסגנון אירופאי.
המתכון מתאים לירידה במשקל, ולכל המטרות הקשורות לפעילות גופנית.
מצרכים                                                                                       

•  כרוב קטן – 900 גרם.
•  3 בצלים קטנים – 350 גרם ס"ה.
•  3 עגבניות – 320 גרם ס"ה.
•  כף שמן זית.
•  כפית סוכר חום.
•  כפית פפריקה מתוקה.
•  ¼ כפית פלפל שחור.
•  ¼ כפית מלח.
•  מיץ טבעי של ½ לימון.


אופן הכנה                                                                                   


חותכים את הכרוב לרצועות ואת הבצלים לריבועים קטנים.
מחממים סיר גדול על אש גבוהה, מוסיפים את השמן ומיד את רצועות הכרוב והבצלים ומערבבים כל כ- 2 דקות למשך אידוי של כ- 15 דקות, כך שהכרוב והבצל רכים.

קוצצים בסלייסר את העגבניות ( חלק הופך לנוזל וחלק לחתיכות קטנות ) ומוסיפים לסיר.
מוסיפים גם כוס מים, פלפל שחור, מלח ופפריקה מתוקה ומערבבים היטב. מורידים לאש בינונית ומכסים.

מערבבים כל 15 דקות למשך בישול של כ- 50-60 דקות, עד שרוב הנוזלים התאדו.
מוציאים מהאש, מוסיפים  לסיר כפית סוכר, סוחטים את הלימון ומערבבים היטב. מניחים בצד למשך כדקה- שתיים ומגישים.

 
המתכון מתאים להכנת 4 מנות
ערכים למנה.
קלוריות: 128 קק"ל.
פחמימות: 24.8 גר'.
חלבונים: 5 גר'.
שומנים: 1 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה.

 

ניתוח תזונתי למנה
בתאבון


כרוב מאודה בסנגנון רומני