תזונת ספורט - 2012

עדכוני מחקרים

השפעת צריכת ניטרטים ממקור תזונתי על צריכת חמצן ברוכבי עילית.
רקע:עליה ברמת הניטרטים ( חנקות ) בדם הוכחה כמשפרת את זרימת הדם וביצועים ספורטיביים. מיץ סלק מכיל כמות גבוהה של נטרטים (NO3-).
 
מטרה: המחקר הנוכחי בדק אם צריכת ניטרטים ממקור תזונתי תגרום לשיפור בצריכת החמצן במאמץ, סבולת, וביצועים חוזרים של ספרינטים, ברוכבי עילית.
 
שיטות: עשרה רוכבים מיומנים בעלי צריכת חמצן מרבית ( VO2max )  
72±4 מ"ל O2 / דקה / ק"ג משקל גוף, עברו בדיקה ל( 2) VO קינטיקה (3 × 6 דקות ב 298 ± 28 W), סיבולת (מבחן מאמץ במשך 120 דקות ואחריו מבחן  400-קלוריות), ומבחן חזרות עם קיבולת ספרינטים (6 × 20 שניות,  זמן התאוששות,  100 שניות). המחקר בוצע בשתי תקופות, משך כל תקופה 6 ימים, בהן בחלוקה אקראית ניתן באופן יומי מנה של או 0.5 ליטר מיץ סלק  או 0.5 ליטר משקה פלצבו אשר הכיל מיץ ענבי שועל.
 
תוצאות:כאשר נצרך מיץ הסלק, רמות ה-  NOx בפלזמה היו גבוהות יותר (p <0.01) בהשוואה לפלצבו. ביום הרביעי והשישי רמות ה-  NOx היו 102 147± ו -  159±103 מיקרומול,  בהתאמה, לעומת הפלצבו:  41±10   ו -  40±7   מיקרומול, בהתאמה. 
לא נצפו הבדלים סטטיסטיים בין הקבוצות מבחינת צריכת החמצן במאמץ, סיבולת, וביצועים חוזרים של ספרינטים.
 
מסקנות:בניגוד לתצפיות ברוכבים ברמה בינונית,  לצריכת מיץ סלק לא הייתה השפעה על ביצועים ספורטיביים ברוכבי עילית.
 
 
 
 
Christensen PM, Nyberg M, Bangsbo J.Influence of nitrate supplementation on VO(2) kinetics and endurance of elite cyclists. Scand J Med Sci Sports. 2012 Oct 1.
  
לפגישת היכרות ללא
התחייבות וללא תשלום

 
עדכונים בנושא תזונה, תזונת ספורט, פעילות גופנית ואורח חיים בריא.