•  6 יחידות פילה דג דניס / 720 גר'.
•  גזר בינוני / 100 גר'.
•  בצל גדול / 200 גר'.
•  2 ראשי שום / 7 גר'.
•  סלרי / 65 גר'.
•  2 כפיות שמן זית / 10 גר'. 
•  טימין – 6 ענפים.
•  ¼ כפית מלח.
•  פלפל שחור גרוס - תיבול לפי טעם. 

 
מצרכים
אופן הכנה
דג דניס- יש לבקש ממוכר הדגים ניקוי מעצמות / מפולט.
סלרי- לשטוף ולחתוך ברוחב של 1.5 ס"מ.
גזר- לשטוף, לקלוף ולחתוך בצורת משולש- ברוחב של 1.5 ס"מ.
בצל- לחתוך לקוביות גדולות.
שום- לפרוס לפרוסות דקיקות.
 
 
אפייה בתנור:
לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה: סלרי, גזר, בצל, שום.
למרוח כל חתיכת דג דניס משני צידיו, במעט שמן ( לקחת בחשבון שיספיק לכל 6 היחידות ) ו פלפל
שחור גרוס.  בצד החתוך של כל חתיכת דג ( שאינו העור) יש לפזר את המלח בכמות שווה.
להניח את הדג המתובל על ירקות השורש. על כל דג יש להניח ענף טימין.
להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך כ- 17 דקות אפייה (מומלץ במצב של גריל עליון ).
חשוב לא לפתוח את התנור לפני תום 17 הדקות.
להוציא מהתנור ולהגיש חם.
 
טיפ- רצוי לחתוך את הסלרי, הגזר והבצל באותו גודל כך שהאפייה תהיה אחידה.
 
המכון מתאים להכנת 6 מנות אישיות.
זמן הכנה משוער: כ - 25 דקות. 

 
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 208 קק"ל.
פחמימות: 5.3 גר'.
חלבונים: 21.3 גר'.
שומנים: 11.2 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת חלבון,
2 מנות שומן.












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!

מתכונים

פילה דג דניס בארומת שורשים