רכיבים  לבשר
 
•  600 גרם בשר הודו חתוך לרצועות.
•  1/2 כרוב לבן קטן- חתוך לרצועות דקות.
•  פלפל ירוק גדול- חתוך לרצועות דקות.
•  כף שמן.
•  2 שיני שום קטנים גרוסים.
•  1 כף רוטב סויה דל נתרן.
•  קמצוץ מלח (פחות מרבע כפית).
•  קמצוץ פלפל שחור גרוס ( פחות מרבע כפית).
•  1/4 כפית פפריקה מתוקה.

רכיבים לאורז
 
•  ספל אורז פרסי לבן.
•  כף שמן.
•  כפית אבקת מרק עוף ( אפשר בטעם עוף).     
 
מצרכים
אופן הכנה
הכנת הבשר 
מורחים באמצעות נייר סופג את כף השמן על גבי מחבת גדולה עמוקה או על גבי סיר, מפזרים את הבשר על פני כל השטח.
במשך כ 7-8 דקות על אש גבוהה, הופכים את הבשר מדי פעם, עד אשר מתקבל גוון חום.
מוסיפים את שיני השום, מערבבים וממתינים כדקה- שתיים.
מוסיפים את הכרוב ומעליו את הפלפל, ללא ערבוב.
כעבור 5 דקות כשהכרוב והפלפל רכים- יש לערבב היטב.
יש להוסיף את שאר הרכיבים ( רוטב סויה, מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה ) ולערבב שוב.
להנמיך לאש נמוכה, לכסות את הסיר/ מחבת במכסה למשך 25-30 דקות.
 
הכנת האורז
מדליקים אש גבוהה, מורחים באמצעות נייר סופג את כף השמן, מניחים את האורז ואת אבקת מרק העוף ומערבבים כחצי דקה .
יש להוסיף קצת פחות מ 2 ספלי מים. כעבור כ 15 דקות יש להוציא מהאש ולהניח הסיר בצד למשך 5 דקות.


המתכון מתאים להכנת 5 מנות. 
ניתוח תזונתי / ערכים למנת הבשר 
ערכים למנה.
קלוריות: 178 קק"ל.
פחמימות: 2.2 גר'.
חלבונים: 24.6 גר'.
שומנים: 7.3 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת חלבון.
רכיב    כמות כללית  כמות למנה
קלוריות   891.00 178.20
פחמימות ('גר) 11.23 2.25
סיבים ('גר) 2.60 0.52
חלבונים ('גר) 123.41 24.68
שומנים ('גר) 36.64 7.33
שומן חד בלתי רווי ('גר) 13.33 2.67
שומן רב בלתי רווי ('גר) 5.82 1.16
שומן רווי ('גר) 10.22 2.04
נתרן ( מ"ג ) 1280.54 256.11
אשלגן ( מ"ג ) 2107.57 421.51
סידן ( מ"ג ) 202.02 40.40
ברזל ( מ"ג ) 11.89 2.38
מגנזיום ( מ"ג ) 160.30 32.06
אבץ ( מ"ג ) 19.71 3.94
זרחן ( מ"ג ) 1172.99 234.60
ויטמין C ( מ"ג ) 114.67 22.93
ויטמין B1  ( מ"ג ) 0.59 0.12
ויטמין B2 ( מ"ג ) 1.42 0.28
ויטמין B3 ( מ"ג ) 19.69 3.94
ויטמין B6 ( מ"ג ) 2.64 0.53
ויטמין E ( מ"ג ) 6.20 1.24
ויטמין B12 ( מק"ג ) 2.40 0.48
חומצה פולית ( מק"ג ) 133.77 26.75
ויטמין A ( מק"ג ) 172.30 34.46
בטא קרוטן ( מק"ג ) 100.00 20.00
 
ניתוח תזונתי / ערכים למנת האורז 
ערכים למנה.
קלוריות: 222 קק"ל.
פחמימות: 44.7 גר'.
חלבונים: 4.3 גר'.
שומנים: 2.4 גר'.
מנה מחושבת כ - 
3 מנות פחמימה.
רכיב    כמות כללית  כמות למנה 
קלוריות   1112.00 222.40
פחמימות ('גר) 223.60 44.72
סיבים ('גר) 0.86 0.17
חלבונים ('גר) 20.14 4.03
שומנים ('גר) 12.12 2.42
שומן חד בלתי רווי ('גר) 8.03 1.61
שומן רב בלתי רווי ('גר) 1.35 0.27
שומן רווי ('גר) 1.97 0.39
נתרן ( מ"ג ) 509.11 101.82
אשלגן ( מ"ג ) 323.32 64.66
סידן ( מ"ג ) 81.55 16.31
ברזל ( מ"ג ) 2.27 0.45
מגנזיום ( מ"ג ) 69.74 13.95
אבץ ( מ"ג ) 3.04 0.61
זרחן ( מ"ג ) 321.08 64.22
ויטמין C ( מ"ג ) 0.04 0.01
ויטמין B1  ( מ"ג ) 0.19 0.04
ויטמין B2 ( מ"ג ) 0.14 0.03
ויטמין B3 ( מ"ג ) 4.47 0.89
ויטמין B6 ( מ"ג ) 0.46 0.09
ויטמין E ( מ"ג ) 2.12 0.42
ויטמין B12 ( מק"ג ) 0.00 0.00
חומצה פולית ( מק"ג ) 24.54 4.91
ויטמין A ( מק"ג ) 1.56 0.31
בטא קרוטן ( מק"ג ) 0.00 0.00
 

מתכונים

בשר עוף עם אורז וירקות













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!