תזונה קלינית - 2013

עדכוני מחקרים

ארגון הבריאות העולמית (WHO) מעדכן המלצות לגבי רמת הצריכה היומית המרבית לנתרן ואשלגן.
ברוב האוכלוסיות בעולם, נמצאת רמת צריכה נמוכה של אשלגן ורמת צריכה גבוהה ולא פרופורציונאלית של נתרן. איזון צריכת נתרן ואשלגן  בילדים ומבוגרים חשוב כאמצעי להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם ושבץ מוחי אשר עשויים להיגרם מיתר לחץ דם.   
הצריכה היומית המומלצת לנתרן היא פחות מ 2000 מ"ג, או 5 גרמו מלח; צריכה יומית מינימאלית של 3510 מ"ג אשלגן ממזון מומלצת. בשני המקרים, הרמות המומלצות מותאמות כלפי מטה לילדים המבוססים באופן יחסי על דרישות אנרגיה.
לפגישת היכרות ללא
התחייבות וללא תשלום

 
עדכונים בנושא תזונה, תזונת ספורט, פעילות גופנית ואורח חיים בריא.