Facebook
סימון תזונתי ל – 100 גר' למנה  - 30 גר'
קלוריות 250 75
חלבונים 13.5 4.1
פחמימות 40 12
מתוכן סוכרים 4 1.2
שומנים 4 1.2
מתוכם שומן רווי 0.2 0.06
כולסטרול 0 0
נתרן 600 180
סיבים תזונתיים 25 7.5
 
דוגמה לדגני בוקר הנחשבים כדברי מתיקה:  
סימון תזונתי ל – 100 גר' למנה  - 30 גר'
קלוריות 370 170
חלבונים 4.5 1.35
פחמימות 82 24.6
מתוכן סוכרים 25 7.5
שומנים 10 3.3
מתוכם שומן רווי 3 1
כולסטרול 0 0
 

 
לסיכום:                                                                                   

אל תהיו שבויים ברעיון של "ארוחת בוקר בריאה" בדקו היטב את המוצרים אשר אתם קונים. אנשים יכולים לאכול כל בוקר ארוחה אשר בעיניהם נתפשת כבריאה, אך בפועל הם מכניסים לגופם מזון אשר קרוב בהרכבו לדברי מתיקה .
 
 
לא התכוונתם לאכול את זה?
כתבות ומאמרים אחרונים באתר
         נכון...  
לצערי הרב, סוגים שונים של דגני הבוקר המונחים כיום על המדפים בחנויות, הינם בגדר "דברי מתיקה". העובדה שמוצרים אלו מוצגים לנו  כ"ארוחת בוקר" מושלמת לפתיחה של היום, מטעה לפי דעתי את הציבור.
 
בדגני בוקר רבים ניתן למצוא כמויות גדולות של סוכר לבן – סוכרוז, אשר מורכב מגלוקוז ופרוקטוז. למרבה הצער אותם דגנים אשר מכילים כמויות גדולות של סוכר לבן ועניים בסיבים תזונתיים.
 
חלק מדגני הבוקר מכיל כמויות גדולות של שומן, כמות גדולה של סוכר + שומן = מזון לא בריא! 
 
ישנם כמובן דגנים אשר ניתן לשלבם בתפריט בריא ומאוזן, אך צריך לדעת לבחור אותם.

כללים עיקריים לבחירת דגני הבוקר:
 
1. שימו לב לערכים ל - 100 גר' מוצר ולא רק לערכים למנה. קל לטעות ולא לפרש את הערכים באחוזים. לדוגמא, מוצר אשר יכיל  5 גר' שומן למנה של 30 גר' עשוי להיתפש כמוצר דל שומן, בפועל המוצר מכיל 16.6 גר' שומן ב – 100 גר', כלומר 16.6% שומן, נכון שעכשיו המוצר נתפש באופן שונה?   
 
2. דגנים בעלי כמות קלוריות גבוהה בדרך כלל מכילים כמויות גדולות של סוכר לבן. חפשו דגני בוקר בעלי תכולה של 250 – 270 קק"ל ל – 100 גר'.
 
3. שימו לב כמה מהפחמימות נמצאות במוצר כסוכרים, דגני בוקר מכילים פחמימות מורכבות כגון עמילנים, סיבים אך גם סוכר לבן, ברוב המוצרים קיים פירוט של התפלגות הפחמימות על המוצר, חפשו כמה סוכרים יש ביחס לתכולת הפחמימות הכללית או ל – 100 גר', רצוי לא יותר מ – 10 גר' של סוכרים ל- 100 גר' מוצר.
 
4. אותו העיקרון מיושם לגבי שומן, חשובה לא רק תכולת השומן הכללית אלא גם כמות השומן הרווי. רצוי לא יותר מ – 1 גר' ל- 100 גר'.
 
5. שימו לב לכמות הנתרן, לרוב כמות הנתרן בדגני הבוקר אינה מהווה בעיה. לאנשים עם יל"ד, מומלץ לשים לב שאינם צורכים דגני בוקר עם כמות גדולה של נתרן. ההמלצה היומית לצריכת נתרן הינה עד 2000 מ"ג ביום, בפועל רובנו צורכים הרבה יותר.
 
דוגמה לדגני בוקר בעלי הרכב תזונתי סביר:

אם תשאלו את רוב האנשים מהי ארוחת בוקר בריאה,
מהי אחת התשובות שתקבלו?
נכון, דגני בוקר!   
לצערי הרב, סוגים שונים של דגני הבוקר המונחים כיום על המדפים בחנויות, הינם בגדר "דברי מתיקה". העובדה שמוצרים אלו מוצגים לנו  כ"ארוחת בוקר" מושלמת לפתיחה של היום, מטעה לפי דעתי את הציבור.


איך תבחרו את דגני הבוקר?